Over klein & blij

Welkom bij klein & blij

Mijn ervaring

Al 17 jaar werk ik als kinderverpleegkundige op de neonatologie afdeling van het Isala ziekenhuis in Zwolle. Daar werk ik nog steeds met plezier en zo blijf ik op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op medisch en verpleegkundig gebied. Verder heb ik 14 jaar ouders thuis begeleid die hun prematuur geboren kindje met sondevoeding mee naar huis namen.

Een aantal jaar geleden mocht ik binnen de Isala de opleiding voor gezinsgerichte zorg volgen, om zo zowel kind als moeder samen te kunnen verplegen.

Door dit werk heb ik veel ervaring op gedaan met de zorg voor pasgeborenen en met het begeleiden van ouders in de periode dat hun pasgeboren kindje in het ziekenhuis lag of daarna in de eerste periode thuis. Dit zijn met name baby’s die te vroeg zijn geboren of om een andere reden hun start in ziekenhuis hebben gehad.

Ik zag en zie nog steeds de impact die een ziekenhuisopname en daarmee de scheiding tussen ouder en kind, heeft op beide partijen. De medische behandeling staat op de voorgrond, wat ook noodzakelijk is. Maar er zijn zoveel andere aspecten, zoals aandacht, huidcontact, ontspanning, stressreductie, hechting die zo belangrijk zijn voor zowel het kindje als voor de ouders. Er wordt door ouders zo uitgekeken om eindelijk thuis te komen met hun kindje! Maar ook dan kan het zwaar zijn voor ouders om de draad op te gaan pakken.

En daarom ben ik mij gaan verdiepen in wat ik voor hen kan betekenen!

Hi, ik ben Ineke

Ik woon met mijn gezin in Zwolle. Al vele jaren werk ik met baby’s en mijn affiniteit met de allerkleinsten is alleen maar gegroeid in die tijd.

Daarom ben ik nu gestart met mijn praktijk klein & blij. Graag wil ik ouders de vele aspecten in de zorg voor hun kindje laten zien en laten ervaren!

Ineke

Hi, ik ben Ineke

Ik woon met mijn gezin in Zwolle. Al vele jaren werk ik met baby’s en mijn affiniteit met de allerkleinsten is alleen maar gegroeid in die tijd.

Daarom ben ik nu gestart met mijn praktijk Klein & Blij. Graag wil ik ouders de vele aspecten in de zorg voor hun kindje laten zien en laten ervaren!

Ineke

Start van  klein & blij

Met name rondom de basisbehoeften van ieder kind zoals hechting, basisvertrouwen en ontspanning bij stress zie ik een grote hulpvraag bij ouders. Het belang hiervan wordt in steeds meer wetenschappelijk onderzoek bevestigd. Dus ook voor baby’s die niet in het ziekenhuis hebben gelegen, heeft het zoveel meerwaarde als hier extra aandacht voor is.

In 2019 ben ik de opleiding voor docent Shantala-babymassage  gaan volgen en vervolgens in 2020 ook de opleiding voor Verpleegkundig Babyconsulent. Beide opleidingen waren hele mooie aanvullingen op de kennis en ervaring die ik al had. Natuurlijk wilde ik ook graag aan de slag met deze vaardigheden en zo ben ik mijn praktijk klein & blij gestart in januari 2021!

Wat vind ik het leuk om ouders mee te nemen in de wereld van babymassage en ze te laten ervaren hoe waardevol dit kan zijn! En wat vind ik het een voorrecht om ouders te mogen begeleiden in die oh-zo belangrijke eerste fase na de geboorte, om hun kracht weer terug te vinden en de balans te herstellen thuis.

Mijn kijk

Een ouder word je op het moment dat je een kindje verwacht en dat je kindje geboren wordt. Vanuit je gevoel en je intuïtie wil je je kind verzorgen en beschermen. Maar alleen al de geboorte van een kindje geeft zo’n verandering in het gezin dat dit basisvertrouwen uit balans kan raken en waardoor de onzekerheid kan toenemen. Veel ouders zullen dit herkennen. Gelukkig mogen we ook leren om een ouder te zijn, en dit gaat nou eenmaal met vallen en opstaan.

Ik vertrouw op de kracht van ouders, ook als ze dat zelf niet meer zien! Ouders kunnen geholpen worden om de balans weer terug te vinden, zodat het basisvertrouwen weer groeit en de hechting optimaliseert. Want daar waar basisvertrouwen en hechting optimaal is tussen ouder en kind, daar zal het kind zich beter ontwikkelen in alle opzichten.

Zo graag willen we ons kind alles geven wat het nodig heeft! We schaffen daarvoor van alles aan! Maar in de basis heeft een baby vooral zijn ouders nodig. Graag ga ik met ouders terug naar die basis, en komen we erachter waar het kindje daadwerkelijk behoefte aan heeft.

Hartelijke groet,

Ineke

Praktijkgegevens

 • Big-registratienummer: 99053095930
 • KvK nummer: 81293437
 • V&VN kwaliteitsregister: 661091

Aangesloten bij

 • Vereniging van verpleegkundig Babyconsulenten Nederland (VVBCN)
  Meer informatie op: www.babyconsulentennederland.nl
 • Landelijke beroepsvereniging voor Verpleegkundigen en Verzorgenden (V&VN), waaronder afdeling kinderverpleegkunde.
 • Gecertificeerd docent Shantala babymassage bij de Massage Academie.
 • Lid Vereniging Shantala Docenten (VSD)
 • Trainer Dunstan Babytaal
 • Inzamelpunt  kraampakketmaterialen Stichting Babyhope.